WHAT IF’iga liitus digitehnoloogiate juht Alar Hammer

13. oktoober 2024

Meiega on liitunud BIM asjatundja Alar Hammer, kel on pea 20 aastane kogemus projekteerimise valdkonnas ning 15 aastat mudelprojekteerimise kogemust.

Digitehnoloogiate juhi rollis on Alari peamisteks ülesanneteks digitehnoloogiate ärisuuna arendus, partnerlussuhete loomine ning uute tehnoloogiate ja tarkvara lahenduste juurutamine sektoris. Tema igapäevane tegevus hõlmab arhitektide, konstruktorite ning tehnosüsteemide inseneride tehnilist nõustamist, jõustamist ja tuge. 

Alari senine karjäär on viimasel kümnendil olnud seotud peaasjalikult mudelprojekteerimise valdkonnaga. „Selles rollis saan kasutada oma eelnevat töökogemust ning digimuutuste ja tehnoloogia juhtimise kompetentse valdkonna arendamisel,“ ütleb Alar ja lisab, et “eelkõige soovib ta WHAT IF’i kliente võimestada valdkondades, kus omab suuremat kogemust: uued tehnoloogiad ja andmed. Ning tuua neile koos ülejäänud meeskonnaga tugevalt juurde kestlikkuse mõõde.”

Kuidas saab Alar sulle kasulik olla?

 

Aitab tellida projektile optimaalses mahus BIM modelleerimist ja valmis saanud BIM mudeli üle vaadata

 

Meie sektoris on teave esitatud väga paljudes erinevates digitaalsetes vormingutes. 

Joonised, hinnangud, arvutused, aruanded, kolmemõõtmelised mudelid, andmebaasid ja muud infoallikad. Need kõik kannavad objekti ja selle komponentide parameetreid ja omadusi mingil kujul/millegi jaoks.

 

Alari üks peamisi ülesandeid täna on mõista /…/

  • millist teavet (sisu ja andmete osas),
  • kellele (kes on mudeli, tarkvara või andmete kasutaja),
  • millal (mis kuupäevaks või millises tööetapis),
  • mis kujul (millises formaadis ja kui detailselt)

/…/ tuleb pakkuda nii, et sihtkasutaja saaks seda kasutada oma tööülesannete lahendamiseks.

Ehk siis Alar aitab sul koguda, korrastada, salvestada, kasutada ja jagada teavet, et parandada ehitusobjekti kogu elutsükli jooksul tehtavate otsuste kvaliteeti.

 

Otsene kasu täpselt vajadustele vastavast BIM-strateegiast projekteerimisettevõttele: 

Kohandatud BIM rakenduskava optimeerib töömahtu, et projekteerija aeg ei kuluks üleliigsetele tegevustele ja andmete sisestamisele, mida hiljem keegi ei kasuta. 

 

Otsene kasu täpselt vajadustele vastavast BIM-strateegiast kinnisvara arendajale:

Kortermajade arenduse või rahavoo objektidesse investeeriva fondi eesmärgid on erinevad ning on tähtis, et seda kajastaksid erinevalt ka BIM eesmärgid.

 

 

ehitisregistri failide nimetamine

Aitab tõhustada tarkvara ja modelleerimise protsesse ja kiirendada uute töötajate onboarding‘ut

 

“On näha, et digitaalsetele töömeetoditele üleminekuks on täna kõige rohkem vaja juhendamist ja tuge, aga just täpselt vastavalt iga osapoole vajadustele. Uued tehnoloogilised vahendid nõuavad digipädevusi ning enamikes rollides on vaja lisaks õigetele nuppudele vajutamisele õppida ka uutmoodi mõtlema ja tegutsema,” kommenteerib Alar.

Teabe digitaliseerimine, andmete korrastamine ja erinevate tarkvarade liidestamine kõik aitavad kaasa sellele, et töös oleva objektiga saaks üheskoos tõhusamalt töötada. 

 

Otsene kasu mentorlusest ja onboarding’ust projekteerimisettevõttele: 

Kokkuhoid projekteerimisettevõtte meeskonnaliikmete BIM-oskuste väljakoolitamisele kuluvas ajas ning efektiivsema töökorralduse abil loodud väiksemas ümbertegemiste mahus ja ajakulus. 

Alar Hammer

Alarit sütitab sisemine motivatsioon teha asju targemalt ja optimaalsemalt. Tugeva suhete looja ja hoidjana on ta võtmeisikuks asjatundjate meeskonna ja klientide vajaduste vahel. Alari kireks on biohacking ehk erinevate tehnikate rakendamine füüsilise ja vaimse sooritusvõime optimeerimiseks.

 

Võta ühendust!

  • Kirjuta: alar@whatif.ee
  • Helista: +372 50 17 059

 

Äsja ilmus Äripäeva Ehitusuudistes ka Alari arvamusartikkel: 

Quo vadis, BIM tehnoloogiate areng? Vähem digiprügi, rohkem efektiivsust